Foliculita poate provoca, uneori, umflături la nivelul scalpului

156
Foliculita poate provoca, uneori, umflături la nivelul scalpului - umflatura-1707647141.jpg

Articole de la același autor

Umflătura pe scalp poate fi un motiv de îngrijorare frecvent și uneori supărător, cu diverse cauze ce variază de la afecțiuni benigne la cauze posibil mai grave. Scalpul, ca extensie a pielii, este susceptibil la o gamă variată de afecțiuni dermatologice, iar cunoașterea unor aspecte precum cauzele potențiale ale acestora, simptomele asociate, abordările diagnostice și strategiile de tratament disponibile pentru fiecare factor etiologic sunt de o importanță marcată pentru calitatea vieții pacienților. Potrivit specialiștilor, foliculita este o inflamație a foliculilor de păr, adesea cauzată de infecții bacteriene sau fungice.

Aceasta poate duce la umflături de culoare roșiatică care pot fi umplute cu puroi și se poate însoți de prurit la nivelul scalpului. Dermatita seboreică este o altă afecțiune frecventă a pielii, caracterizată prin existența unor pete roșii și solzoase pe scalp. Aceasta poate duce la formarea de umflături, care pot fi însoțite de mâncărime și descuamări. Totodată, acneea poate afecta tegumentele scalpului, din cauza acesteia fiind inițiată formarea de coșuri sau bubițe la nivelul pielii scalpului.

Factorii care contribuie la dezvoltarea acneei pot include producția în exces de ulei, foliculii de păr blocați în tegument sau prezența bacteriilor cauzatoare de acnee.

Totuși, expunerea la iritanți sau alergeni din produsele de îngrijire a părului, vopselele sau agenții de stilizare a părului pot duce la dermatită de contact la nivelul scalpului, rezultând umflături roșii, asociate deseori cu resimțirea de mâncărimi la acest nivel. Infestarea cu păduchi poate provoca, de asemenea, umflături mici și mâncărime pe scalp, iar scărpinatul poate duce la o iritare suplimentară și la dezvoltarea rănilor.

Simptomele asociate cu umflături pe scalp pot varia în funcție de cauza de la care acestea au apărut, dar caracteristicile comune pot include:

prezența de puroi; căderea părului; descuamarea; eritem local; inflamație; disconfort; prurit. De asemenea, ele pot avea un caracter eritematos și pot fi însoțite de inflamație, în special în cazurile de foliculită sau dermatită de contact.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2799 secunde