Fostul șef al CNAS, anchetat de DNA în scandalul cardurilor de sănătate. Paguba este de 1,2 milioane euro

84
Fostul șef al CNAS, anchetat de DNA în scandalul cardurilor de sănătate. Paguba este de 1,2 milioane euro - basesculadesemnatpeluciandutainc-1373786539.jpg

Articole recomandate

Lucian Duță, fostul șef al CNAS, a fost reclamat la DNA în scandalul cardurilor de sănătate. Guvernul va sesiza Direcția Națională Anticorupție pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul național de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului și determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul președinte CNAS Lucian Duță. Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.




Controlul a fost efectuat la Ministerul Sănătății, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) și Imprimeria Națională privind respectarea cadrului organizatoric și funcțional pentru introducerea cardului național de asigurări sociale de sănătate. În perioada supusă controlului, funcția de președinte CNAS a fost ocupată de Lucian Duță (10 decembrie 2009-8 mai 2012), Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) și Doru Bădescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).


Inspectorii îl acuză însă pe Lucian Duță că nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit defectuos obligațiile de serviciu, prin faptul că nu a încheiat cu Imprimeria Națională contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea către Poșta Română, prin negociere fără publicarea unui anunț de participare, a contractului de curierat, fără ca Poșta să aibă exclusivitate pentru prestarea acestor servicii și a determinat o pagubă la Imprimerie de peste 1,2 milioane euro, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Șeful CNAS a demisionat
Pagina a fost generata in 1.5978 secunde