Fructele și legumele ajută inima să rămână sănătoasă

342
Fructele și legumele ajută inima să rămână sănătoasă - inima2-1655906364.jpg

Articole de la același autor

Medicii spun mereu că obiceiurile sănătoase sunt esențiale atât pentru o viață mai lungă, dar și mai bună. În acest sens, reducerea riscului de a suferi de o boală cardiacă este simplă, însă depinde de cât de mult doriți să vă schimbați obiceiurile zilnice. Altfel spus, lucrurile mici din viața de zi cu zi pot face diferența între a avea o inimă sănătoasă sau a suferi de o boală cardiacă. Desigur, există aspecte pe care nu le puteți schimba (sex, vârstă, gene etc.), dar și obiceiuri la care puteți renunța. Drept urmare, pentru a avea o inimă puternică este esențial să aveți și o viață mai sănătoasă.
 

În primul rând, acordați atenție următoarelor sfaturi: începeți o dietă echilibrată. Nu spune nimeni că trebuie să renunțați pentru totdeauna la făină, alimente prăjite și zaharuri ori să treceți la o dietă vegetariană. Cu toate acestea, trebuie să schimbați alimentele pe care le consumați regulat, pentru a avea o inimă sănătoasă. Pe scurt, ar trebui să evitați să consumați cantități excesive de grăsimi saturate și alimente ultraprocesate, deoarece acestea cresc riscul de a suferi de probleme cardiace. Este important să aveți grijă la cantitatea de sare, carne roșie și mezeluri. Apoi, adăugarea mai multor fructe și legume în dietă este întotdeauna benefică, pentru că ajută inima să rămână sănătoasă și restul organelor să funcționeze perfect.


Atenție, însă! A fi sedentar este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile coronariene, deci sportul și exercițiile fizice au multe beneficii. Printre acestea se numără pierderea în greutate, prevenirea arteriosclerozei și reducerea colesterolului sau a zahărului din sânge. De asemenea, nu mai alegeți alimente nesănătoase între mese. La jumătatea dimineții, nu serviți o cafea cu frișcă sau produse de patiserie. În schimb, alegeți un iaurt cu cereale sau un fruct. De reținut și că apariția bolilor de inimă este adesea legată de consumul de alcool, iar obezitatea și supraponderalitatea sunt legate de mai multe probleme cardiace



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2897 secunde