Senzația de foame se educă. Prin exercițiu veți putea rezista fără gustări între mese

336
Senzația de foame se educă. Prin exercițiu veți putea rezista fără gustări între mese - mancare-1655906423.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, în absența aportului alimentar, ficatul pune la bătaie rezervele de glucoză ca să mențină glicemia în limite normale. Din păcate, în momentul în care s-au epuizat, sunt mobilizate depozitele de grăsime din corp, pe care ficatul le transformă tot în glucoză. Între timp, însă, apare, din nou, senzația de foame. Apoi, mai există teama că scade glicemia dacă nu mâncați și se instalează, la unele persoane, mâncatul preventiv. 


Specialiștii spun că foamea este o senzație normală și naturală care asigură supraviețuirea. În același timp, este neplăcută și nu se poate uita de ea, iar dacă o ignorați, revine în cicluri de 2-3 ore pe tot parcursul zilei. Așa că nu contează dacă mâncați sau nu dimineața, după circa trei ore vă este iarăși foame. În concluzie, nu puteți scăpa de foame, așa că trebuie să învățați să trăiți cu ea și să o satisfaceți doar când este intensă: pe o scară de la 0 la 10, mâncați doar dacă vă este foame de nota 6-7.
 

Medicii sunt de părere că organismul uman funcționează exclusiv cu glucoză, iar nivelul glicemiei este o constantă a organismului, menținută de hormoni și de ficat. Astfel, glicemia crește după masă, mai ales dacă ați consumat făinoase sau zahăr, însă nivelul ei revine rapid la normal. În principiu, oamenii au 600 grame de glucoză depozitată în ficat și în mușchi, care asigură rapid energia necesară organismului. Dacă ea s-a epuizat, atunci sunt mobilizate depozitele de grăsime din corp, pe care ficatul le transformă tot în glucoză. Concluzia: cu cât mâncați mai rar și mai puțin, cu atât ficatul este obligat să apeleze la rezerve.

REȚINEȚI: senzația de foame se educă asemenea unui mușchi, iar prin exercițiu veți putea rezista fără gustări între mese. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Sănătate : Pastila care ANULEAZĂ FOAMEA
Pagina a fost generata in 0.4262 secunde