Sfaturi utile pentru ameliorarea simptomelor apendicitei

174

Articole de la același autor

Probabil că ați auzit de multe ori că anumite persoane suferă de apendicită, aceasta fiind o afecțiune care generează o inflamație a apendicelui, acea porțiune mică a intestinului gros. De cele mai multe ori, acest lucru apare din cauza unui corp străin sau unei infecții, inclusiv din cauza scaunului în sine. Din păcate, pe lângă inflamație, apare o durere acută.

Apendicita este inflamația apendicelui, o pungă micuță atașată de intestinul gros, în partea dreaptă jos a abdomenului, motiv pentru care inflamația sa trebuie tratată cu mare grijă. În caz contrar, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Potrivit dr. Nicoleta Avădanei, apendicita apare atunci când scaunul, un corp străin sau o tumoare blochează apendicele. În același timp, ar putea fi și din cauza unei infecții și, desigur, inflamația poate provoca simptome incomode. Printre acestea, pot fi amintite durerile abdominale, care evoluează progresiv. În unele cazuri, pot fi însoțite și de greață, vărsături, febră, dificultăți în eliminarea gazelor și diaree sau constipație.
 

În cazul copiilor, aceștia își pierd adesea pofta de mâncare. Chiar și atunci când această afecțiune necesită o vizită la medic, cu unele remedii naturiste puteți atenua unele dintre simptomele apendicitei. După cum am explicat deja, una dintre cauzele apendicitei este un blocaj al apendicelui. Din acest motiv, este ideal să evitați consumul de alimente solide și să beți multă apă, pentru curățarea intestinului gros. Pentru a evita o reacție care ar putea afecta negativ sănătatea, este de preferat ca apa să fie călduță.

De asemenea, pentru a contracara durerea cauzată de apendicită, puneți presiune pe zona afectată și întindeți-vă pe spate. Trebuie să evitați orice mișcare bruscă sau care necesită efort fizic. În cazul în care trebuie să vă mutați, cereți ajutor și schimbați-vă poziția cu mare atenție. Astfel, veți preveni intensificarea durerii. Nu uitați că cel mai important lucru este să urmați instrucțiunile medicului. Dacă trebuie să adoptați o altă poziție, folosiți perne pentru a sprijini o parte din greutatea corpului. Amintiți-vă că nu trebuie să faceți mișcări bruște.


De asemenea, sucurile de legume sunt foarte utile pentru ameliorarea simptomelor apendicitei, ele fiind perfecte pentru a obține nutrienții de care aveți nevoie. O rețetă bună este cea obținută din jumătate de pahar de suc de sfeclă, jumătate de pahar de suc de castraveți și un pahar și jumătate de suc de morcovi. Amestecați totul și consumați acest suc de două-trei ori pe zi. Pe lângă faptul că este extrem de sănătos, are un gust plăcut. Puterea purificatoare a ingredientelor precum castravetele vă ajută să eliminați toxinele din organism. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Cum tratăm apendicita
Pagina a fost generata in 0.6691 secunde