Apendicita se manifestă inclusiv cu dureri în zona buricului

279
Apendicita se manifestă inclusiv cu dureri în zona buricului - fondapendicita2-1647627417.jpg

Articole de la același autor

Apendicita este o afecțiune care se referă la inflamarea apendicelui, ea putând fi acută sau cronică. De cele mai multe ori, apare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, dar poate fi întâlnită și la vârstnici. Problema este că, odată ce apendicele se inflamează, este necesară o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea acestuia. În caz contrar, se poate rupe și are potențialul de a pune viața în pericol.

În momentul ruperii apendicelui, o serie de bacterii sunt împrăștiate în cavitatea abdominală și se produce o infecție, cunoscută sub numele de peritonită. Mai grav este că apendicita nu se poate preveni, dar există metode de scădere a riscului de a dezvolta această afecțiune. În principiu, apendicita este o inflamație a apendicelui. Potrivit dr. Cristina Miron, dacă apendicita nu este descoperită la timp, ea poate evolua în peritonită. Înainte de toate, trebuie să știți că apendicele este un tub asemănător unui vierme, cu o lungime de aproximativ 10-15 cm. Acest organ este localizat la începutul intestinului gros, în partea inferioară a abdomenului, în regiunea numită fosa iliacă dreaptă. Majoritatea oamenilor încă au impresia că acesta nu îndeplineşte nicio funcţie în afară de a vă face să vă simţiți rău atunci când se inflamează.

Cele mai recente studii sugerează, însă, că de fapt apendicele îndeplineşte o funcţie imunologică, fiind o componentă a sistemului limfatic. Sistemul limfatic este o reţea de noduli ce prezintă vase speciale care transportă limfa în organism. „În principiu, cauza exactă a inflamării apendicelui nu este cunoscută, dar printre suspecţii principali se numără blocajele provocate de materii fecale, de un corp străin sau, în cazuri rare, de o tumoare. Cel mai des, aspectul care îi îngrijorează cel mai mult pe specialişti este faptul că majoritatea persoanelor nu pot identifica semnalele de alarmă produse de apendicită. Din acest motiv, boala este detectată, de obicei, doar după ce a avansat foarte mult. Totuşi, detectarea timpurie este esenţială pentru a obţine un tratament adecvat. În concluzie, este necesar să fiţi atenţi la simptomele provocate de apendicită. Uneori, pacientul poate simţi o senzaţie de durere în jurul buricului, ce poate fi confundată cu o durere de stomac obişnuită.

Cel mai probabil, bolnavul va realiza că acest simptom nu este cauzat de o problemă gastrică frecventă atunci când va vedea că durerea este continuă şi progresează în timp. De asemenea, senzaţia se va intensifica atunci când el tuşeşte sau aplică presiune pe regiune”, a explicat medicul.

Ca să verificaţi dacă apendicele este inflamat, aplicaţi o presiune uşoară cu arătătoarele şi degetele mijlocii pe regiunea în care simţiţi durere, pentru două minute. Dacă suferiţi de apendicită, durerea experimentată va fi foarte intensă. Dacă apendicita se acutizează, bolnavul nu se va mai putea mişca corect şi va merge cocoşat, iar dacă încearcă să meargă drept, durerea se va intensifica, semnal ce arată că există o neregulă în organism. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Cum tratăm apendicita
Pagina a fost generata in 0.5726 secunde