Soluții rapide pentru desfundarea nasului

218
Soluții rapide pentru desfundarea nasului - nas2-1647627453.jpg

Articole de la același autor

Uneori, se poate întâmpla să vi se înfunde nasul și să vreți să îl desfundați fără a mai apela la tot felul de spray-uri sau soluții special concepute pentru așa ceva. În caz că nu știați, aburul eliberat de apa fierbinte este foarte util pentru a desfunda rapid căile respiratorii şi pentru a vă simţi mai bine. Pe de altă parte, se poate opta pentru fierberea unei cantități mici de apă cu sare. Lăsați soluţia să se răcească și introduceți lichidul în nări cu ajutorul unei seringi. Soluţia acţionează ca un solvent, curăţând rapid pasajele nazale înfundate.

Toate aceste stări apar pentru că, în această perioadă, răcelile vă pot afecta oricând, din cauza schimbărilor de temperatură. Principalele simptome ale răcelilor sunt o senzaţie de rău general şi, bineînțeles, nas înfundat. Problema este că, atunci când aveți nasul înfundat, organismul nu reuşeşte să primească cantitatea de oxigen de care are nevoie. Din păcate, respiratul pe gură nu este la fel de benefic ca cel pe nas. Așa că, dacă ați avut ghinionul de a răci, este foarte important să ştiți cum să vă desfundați nasul.

Potrivit dr. Loredana Grădinaru, veți putea ameliora astfel unul dintre cele mai incomode simptome provocate de răceli. Totodată, trebuie să știți că alimentele picante facilitează desprinderea mucusului, desfundând sinusurile în doar câteva minute. Deşi acest efect nu este de lungă durată, nu aveți niciun motiv să nu profitaţi de acest beneficiu temporar oferit de ceea ce mâncați. De asemenea, vă puteți asezona preparatele cu ceapă, usturoi (de preferinţă crud) şi condimente precum wasabi ori puteți consuma ardei iute, tot crud. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.438 secunde