Concurs Frunze de nuc pentru diabetici

1825

Articole recomandate

Frunzele de nuc au proprietăți digestive, depurative, vermifuge, antihemoragice. Infuziile în care sunt adăugate frunze uscate de nuc scad glicemia și nivelul grăsimilor în sânge. În cazul diabeticilor, ceaiurile din plante acționează blând, putând fi folosite în același timp cu antidiabeticele orale. Cele mai bune rezultate se obțin dacă frunzele de nuc sunt combinate în infuzie cu rădăcini de brusture, teci de fasole, frunze de dud sau de afin. Chiar dacă acționează cu blândețe, remediile naturiste nu trebuie administrate perioade foarte lungi, ne spun specialiștii.
Frunzele de nuc se remar-că prin conținutul în taninuri, vitamina C, săruri minerale, acizi organici, ulei esențial, conferind frunzelor de nuc proprietatea de a scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului în sânge.
Se pregătește dintr-o linguriță cu frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. Se beau zilnic câte două căni de infuzie călduță și neîndulcită.
Specialiștii recomandă infuzia din frunze de nuc și pentru combaterea secreției excesive a glandelor sudoripare sau pentru eliminarea viermilor intestinali. Infuzia din frunze de nuc este bună în tratarea tulburărilor digestive, a constipației.
În afecțiuni pancreatice, în balonări este recomandat maceratul din muguri de nuc: câte 30-40 de picături de două ori pe zi, înainte de mesele de prânz și seară.
Extern, frunzele de nuc pot fi folosite sub formă de băi, în cazul durerilor de natură reumatică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7517 secunde