Frunzele de eucalipt vă ajută să scăpați de păduchi

141
Frunzele de eucalipt vă ajută să scăpați de păduchi - paduchi-1635947955.jpg

Articole de la același autor

Ați avut ghinionul de a vă pricopsi cu păduchi? Dacă s-a întâmplat acest lucru, trebuie să știți că pe lângă soluțiile pe care le găsiți în farmacii, pentru eliminarea acestora, există și remedii naturale pentru păduchi și lindini (ouăle) pe care aceștia îi depun. Specialiștii spun că pediculoza (infestarea cu păduchi) este un pericol real ce pândește orice copil care merge în colectivitate, fie că este vorba despre școală sau un teren de joacă. Desigur, dacă intrați într-o farmacie sau într-un supermarket, veți găsi cu siguranță o gamă variată de produse destinate uciderii păduchilor și lindinilor. Bineînțeles, ele sunt eficiente, însă nu puteți fi niciodată 100% siguri că ingredientele lor nu-i vor face rău copilului, mai ales dacă acesta este foarte mic.

Mai mult decât atât, unii oameni sunt alergici la produsele respective sau pot avea erupții din cauza lor, fapt deloc benefic pentru pielea capului. Din acest motiv, nu strică să încercați și niște remedii naturale pentru păduchi, pe care să le puteți prepara singuri, acasă. De exemplu, infuzia de frunze de eucalipt este o soluție pentru a stârpi enervanții păduchi.

Puteți cumpăra această infuzie gata făcută de la orice plafar sau o preparați voi înșivă, foarte ușor. Nu vă trebuie decât o mână de frunze de eucalipt, pe care le veți fierbe în circa două cești de apă. Luați, apoi, ceainicul de pe foc și lăsați infuzia să se răcească până când devine doar călduță. Atunci când a atins o temperatură optimă, pur și simplu turnați-o peste capul copilului. Masați cu grijă soluția în rădăcinile firelor și pielea scalpului, acolo unde păduchii locuiesc și își depun ouăle. Apoi, se clătește capul cu apă sau se lasă infuzia să se usuce. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5232 secunde