Fundația Baylor face teste gratuite pentru HIV și Hepatita C, la Constanța

369
Fundația Baylor face teste gratuite pentru HIV și Hepatita C, la Constanța - testareagratuitaahepaticeicsiahi-1348157940.jpg
O serie de studii medicale realizate recent arată că starea de sănătate a locuitorilor județului Constanța referitoare la incidența bolilor infectocontagioase a atins un proces alarmant, anunță Gazeta de Năvodari. Fundația Baylor Marea Neagră va începe o campanie de testare gratuită a populației, cu ajutorul unui laborator mobil de recoltare.


Astăzi, la ora 9.30, laboratorul mobil al Fundației Baylor ajunge în localitatea Cobadin. Astfel, cei care vor să-și facă o testare gratuită pentru HIV, hepatita B sau C au ocazia să o facă. Rezultatele testelor sunt confidențiale și sunt oferite oamenilor în aproximativ 15 minute de la recoltare. În plus, echipa de medici a laboratorului mobil va sta la dispoziția localnicilor pentru a le răspunde la întrebările referitoare la aceste afecțiuni. 
Următoarea oprire a laboratorului mobil va avea loc în orașul Năvodari, pe 28 septembrie, între orele 9:00-14:00, în parcul Central. Pentru această locație, oamenii pot cere mai multe informații la sediul Direcției de Asistență Socială din Năvodari, str. Sănătății nr. 3, sau la numărul de telefon 0241.760.822. Laboratorul permite oricărei persoane dornice să își testeze starea de sănătate să facă aceste teste, având nevoie doar de buletinul de identitate, iar minorii trebuie să fie însoțiți de părinți. 
Fundația Baylor este o organizație ce activează în sfera prevenirii și tratării bolilor infecțioase încă din 2004. Până în prezent, a testat rapid, gratuit și confidențial pentru depistarea HIV sau a virusurilor hepatice peste 22.000 de persoane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7631 secunde