Hipotermia la copii se reglează. Care este sfatul specialiştilor

2032
Hipotermia la copii se reglează. Care este sfatul specialiştilor - fondhipotermie1jpeg2-1668691752.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, hipotermia la copiii de vârstă mică poate fi dificil de detectat, deoarece ei nu sunt capabili să se exprime și astfel nu le pot comunica părinților cu ce probleme se confruntă. Hipotermia la copii apare atunci când temperatura corpului lor scade sub limitele considerate normale, adică sub 35 de grade Celsius. Practic, în acest moment, mecanismele de termoreglare a corpului încetează să mai funcționeze în mod corespunzător.

De obicei, hipotermia este o consecință a expunerii prelungite la temperaturi scăzute fără protecție vestimentară adecvată. Potrivit dr. Iuliana Berinde, în primul rând, este important să menționăm faptul că există moduri diferite în care corpul poate pierde căldură. Acestea includ radiația, când există o diferență în temperatura corpului și cea a mediului înconjurător, precum și conducția, care are loc prin contactul cu suprafețe cu temperaturi specifice. În cazul hipotermiei, aceasta implică contactul cu suprafețe cu temperaturi reci sau mai scăzute decât temperatura corpului.


De asemenea, cei mici suferă de hipotermie când are loc pierderea de căldură prin transformarea unui lichid din corp în abur sau gaz (de exemplu, transpirația abundentă, respirația accelerată etc). „Cert este că hipotermia poate apărea la orice vârstă și în orice anotimp al anului, doar că bebelușii și copiii mici sunt mult mai susceptibili la hipotermie, deoarece corpul lor se află încă în dezvoltare. Altfel spus, mecanismele de reglare a temperaturii corporale nu sunt încă dezvoltate pe deplin în cazul lor. În general, cele mai frecvente cauze ale hipotermiei la copii și bebeluși sunt: protecția inadecvată împotriva temperaturilor scăzute, respectiv purtarea de haine umede prea mult timp în medii reci sau atunci când bate vântul. În unele cazuri, atunci când copiii au febră, părinții încearcă să le scadă temperatura expunându-i la temperaturi reci (comprese reci, băi cu apă la temperaturi scăzute, ventilatoare etc). Din păcate, acest lucru poate duce la un șoc de termoreglare din cauza schimbării bruște a temperaturii”, a explicat medicul.
 

Alteori, însă, hipotermia la copii poate fi consecința unei protecții inadecvate împotriva temperaturilor scăzute. Prin urmare, este important să cunoașteți simptomele acesteia. De obicei, ele fac referire la tremurături sau frisoane, piele rece și palidă, respirație și puls încetinit.


În plus, reflexele micuţilor nu funcționează în mod corespunzător. În funcție de gravitatea situației, este posibil să fiţi nevoit/ă să efectuaţi un apel la 112. Dacă nu observaţi semne grave de hipotermie, atunci puneţi copilul într-o cadă plină cu apă caldă, până când culoarea pielii sale revine la normal. Apoi, uscaţi rapid pielea copilului. După aceea, îmbrăcaţi-l cu haine calde și uscate și duceţi-l într-o cameră încălzită. Înveliţi copilul în mai multe pături călduroase şi acoperiţi-i capul cu o căciulă. În plus, daţi-i copilului lichide calde și alimente bogate în calorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1232 secunde