Impactul afecțiunilor oftalmologice la copii. Ce au de făcut părinții

437
1
Impactul afecțiunilor oftalmologice la copii. Ce au de făcut părinții - impactulafectiuniloroftalmologic-1432471150.jpg

Articole de la același autor

Copiii se pot naște cu afecțiuni oculare sau le pot dobândi în primii ani de viață. De aceea, vizita la medicul oftalmolog este foarte importantă, iar primele controale medicale trebuie efectuate în cadrul unui departament de oftalmologie pediatrică, acolo unde există aparatură adecvată și o echipă medicală cu pregătire specială.
Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța oferă servicii medicale de oftalmologie și optică pentru copiii de toate vârstele.

Depistate la timp și abordate printr-o tehnică medicală corectă, majoritatea afecțiunilor oftalmologice apărute la copii pot fi tratate. Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța dispune de aparatul PlusoptiX, pentru controlul oftalmologic preventiv al copiilor de vârste mici și foarte mici.

"Ce avantaje oferă tehnica Plus-optiX? Determinarea precoce a deficiențelor vizuale la copii încă de la vârsta de șase luni, timp scurt de examinare, măsurarea este confortabilă, atât pentru copil și părinte, cât și pentru medicul oftalmolog, aparatul fiind poziționat la distanță de aproximativ un metru față de copil, fără a-i crea acestuia teamă, și măsurătoare rapidă, precisă și non-invazivă", explică dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmologie în cadrul clinicii.

Recuperare vizuală (ortoptică) pentru copiii mici

Ochiul leneș sau ambliopia și unele forme de strabism depistate la copii și tineri pot fi corectate cu ajutorul programelor speciale de ortoptică (recuperare vizuală). În cadrul Clinicii de Oftalmologie Mrini Eye funcționează un program eficient de recuperare vizuală care presupune stimularea digitală vizuală pentru recuperarea vederii.

"Ședințele de recuperare vizuală durează aproximativ 30 de minute, iar necesitatea și frecvența lor este recomandată de medicul oftalmolog în urma unui examen medical amănunțit. În cadrul terapiei de recuperare vizuală, ochiul strabic sau leneș este stimulat să își recâștige sau să-și îmbunătățească vederea. Rata de succes a terapiei de recuperare vizuală este foarte mare, mai ales în cazul copiilor depistați la timp", a mai precizat medicul.

Singurul departament de oftalmologie pediatrică

Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Hospital Constanța dispune de singurul departament de oftalmologie pediatrică din Dobrogea. Departamentul este amenajat la etajul I al clinicii de oftalmologie, pe o suprafață de 200 de metri pătrați, fiind singura secție de profil care a alocat un spațiu atât de mare copiilor.

Întrucât copiii sunt pacienți speciali, în cadrul departamentului de oftalmologie pediatrică lucrează o echipă medicală bine instruită. Consultațiile și tratamentele sunt realizate cu ajutorul unor echipamente medicale speciale.

Pentru screening-ul ocular al copiilor mici se folosește un aparat non-contact, astfel încât consultația să fie acceptată cu ușurință de cei mici, iar zona de așteptare este amenajată sub forma unui loc de joacă, astfel încât timpul petrecut de cei mici în clinică să fie unul plăcut.

Pentru mai multe informații legate de programul de recuperare vizuală pediatrică, aveți la dispoziție numerele de telefon 0241.69.01.04, 0341.14.58.57 și 0752.10.40.10.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Martie 2015
Stire din Sănătate : Glaucomul nu doare, dar te orbește!
Pagina a fost generata in 0.3745 secunde