În ce condiții sunt aduși pe lume copiii în maternitatea Constanța

303
În ce condiții sunt aduși  pe lume copiii  în maternitatea Constanța - inceconditii-1406306835.jpg

Articole de la același autor

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Constanța, dr. Mihnea Avram, maternitatea din cadrul instituției nu se confruntă cu probleme de ordin financiar, astfel că, sănătatea bebelușilor prematuri, născuți în ultima perioadă aici, nu este în pericol.

Pe de altă parte, secția de neonatologie are nevoie urgentă de reabilitare și modernizare. În acest sens, departamentele de prematuri și terapie intensivă vor fi reabilitate de o asociație de tip ONG, după ce se vor strânge suficiente fonduri, reabilitarea și dotarea fiind estimate la 500.000 euro.

"Nu sunt probleme financiare în cadrul maternității Constanța, deci nu suntem în aceeași situație cu secțiile care nu mai au materiale sanitare și nici nu este afectată activitatea din cadrul secției. Copiii născuți aici, fie că sunt cu greutatea normală și fără probleme medicale, fie că sunt prematuri sau cu probleme medicale, nu sunt în pericol", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Mihnea Avram, directorul medical al instituției.

În medie, la maternitatea din cadrul Spitalului Județean Constanța, se nasc, lunar, 300 de copii prematuri sau care au nevoie de îngrijiri medicale speciale, spun medicii. Însă, numărul locurilor destinate pacienților este destul de limitat. Din acest motiv, reprezentanții spitalului, dar și cei ai Asociației "Dăruiește Aripi" au inițiat proiectul de reabilitare a secției de neonatologie.

Realizarea unei secții de terapie intensivă neonatală performantă scade considerabil rata morbidității și mortalității copiilor născuți sau transferați aici. De aceea, prin reabilitarea secției, inițiatorii proiectului își propun creșterea numărului de paturi în Terapie Intensivă Neonatală de la 8 la 24 și dotarea cu echipamente noi și moderne a întregului compartiment, pentru creșterea șansei la viață a prematurilor mici și nou-născuților bolnavi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7481 secunde