Inelul vaginal vă ajută să evitați instalarea unei sarcini nedorite

154
Inelul vaginal vă ajută să evitați instalarea unei sarcini nedorite - inel1-1651237321.jpg
Multe femei caută soluții contraceptive care să le ajute să evite apariția unei sarcini nedorite. Una dintre variantele pentru care pot opta este inelul vaginal, despre care se spune că are un nivel mare de eficacitate. Cu toate acestea, utilizarea sa implică unele efecte secundare și contraindicații. Specialiștii afirmă că inelul vaginal este o metodă contraceptivă pe termen lung care a fost acceptată de milioane de femei din întreaga lume.
 

Pe scurt, acesta este o piesă transparentă din plastic flexibil care funcționează prin eliberarea hormonilor pe pereții vaginali.

Eficacitatea sa este similară cu cea a pilulelor contraceptive combinate. De fapt, dacă este utilizat corect, eficacitatea sa în prevenirea sarcinii este de 98%. Comitetul European de Farmacovigilență a declarat că dispozitivele contraceptive hormonale combinate, cum ar fi inelul vaginal, sunt metode potrivite în prevenirea sarcinii și că riscurile acestora sunt mai mici decât beneficiile.
 

Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei alte alternative contraceptive hormonale, utilizarea lor are efecte secundare. Multe cazuri de reacții nedorite sunt legate de alte obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul. Reacțiile nedorite care apar sunt similare cu cele ale administrării pilulelor anticoncepționale. De fapt, ele dispar după două sau trei luni de utilizare. Cele mai cunoscute sunt: sângerări ușoare, iritație sau infecție vaginală, scurgeri vaginale în exces, cefalee, amețeli și greață, depresie sau iritabilitate, libidou scăzut, sâni sensibili, schimbarea poftei de mâncare. (M.Ș.)Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2065 secunde