Instalațiile eoliene pot afecta dezvoltarea normală a creierului

309
Instalațiile eoliene pot afecta dezvoltarea normală a creierului - de1cd6d1094c686156efe93498c656fd.jpg
Locuitorii din apropierea instalațiilor eoliene sunt expuși unui risc sporit de a dezvolta o maladie cardiacă sau de a suferi atacuri de panică și migrene, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani, informează dailymail.co.uk.
De asemenea, aceste instalații pot produce și "sindromul turbinelor eoliene", caracterizat prin declanșarea simptomului "tinnitus" - percepția unui sunet la nivelul urechii interne, în absența unui sunet extern corespondent -, amețeli, dar și afecțiuni ale somnului, potrivit autorilor acestui studiu.

Turbinele eoliene favorizează coșmaruri la copii
Medicul Nina Pierpont, un renumit pediatru din New York, a declarat că acest studiu, realizat într-o perioadă de cinci ani, cu ajutorul persoanelor care locuiesc în apropierea instalațiilor eoliene din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Irlanda și Canada, a determinat-o să ajungă la concluzia că aceste turbine eoliene sunt responsabile și cu apariția coșmarurilor suferite de copii și cauzează oprirea dezvoltării normale a creierului.
Specialistă în cadrul American Academy of Paediatrics, Nina Pierpont consideră că aceste turbine sunt periculoase pentru că sunetele de frecvență joasă pe care le emit interferează cu sistemul vestibular din ureche, care controlează simțul echilibrului. Aceste sunete, care au o frecvență prea joasă pentru a putea fi auzite de urechea umană, cauzează însă o serie de simptome, pe care medicul american le-a denumit "perturbații viscerale ale vibrațiilor vestibulare" (VVVD). Ele sunt responsabile de apariția tremuratului degetelor, a stării de nervozitate, a fricii, a dorinței necontrolate de a fugi, a presiunii resimțite la nivelul toracelui, a tahicardiei și a unui risc major de declanșare a maladiilor cardiace.

Nu toate persoanele
sunt afectate
Cu toate acestea, Nina Pierpont susține că nu toate persoanele care trăiesc în apro-pierea instalațiilor eoliene sunt supuse acestor riscuri. Ea recomandă totuși ca viitoarele fer-me eoliene să fie amplasate la o distanță de cel puțin doi kilometri de locuințele oamenilor.
Mulți specialiști consideră însă că turbinele eoline nu prezintă niciun risc major pentru sănătatea oamenilor, iar analiza expertului american s-a bazat pe un eșantion mult prea mic pentru a putea să emită o concluzie de interes general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7626 secunde