Ingredientele din săpunurile antibacteriene pot reduce eficacitatea antibioticelor

370
Ingredientele din săpunurile antibacteriene pot reduce eficacitatea antibioticelor - 9fae7572ff8bae93fc21468e873cb4ac.jpg
Cercetările arată că triclosanul, cel mai întâlnit agent antibacterian, poate reduce eficacitatea antibioticelor (cum ar fi amoxacilina). Dacă săpunurile care conțin această substanță sunt folosite frecvent, bacteriile devin rezistente la săpunul antibacterian. Mai mult decât atât, triclosanul poate pătrunde în organism prin piele și ajunge în microcapilarele sangvine, de aici răspândindu-se și în alte organe.

Spală-te pe mâini foarte bine și cât mai frecvent!
Nu felul săpunului previne răspândirea bacteriilor, ci modul în care te speli pe mâini. Corect este să te speli cu apă caldă timp de 20 de secunde, fără a uita de spațiile dintre degete, încheieturile și unghiile. La final, șterge-te cu prosoape de unică folosință.

Folosește produse bio!
Cumpără doar produse ecologice pentru igiena mâinilor și pentru curățenie. Citește etichetele și ai grijă să nu conțină: triclosan, triclocarbon, clor, amoniac sau eteri de glicol. Nu ai nevoie de aceste ingrediente pentru a obține suprafețe curate. Optează pentru săpunuri cu ingrediente naturale: ulei de măsline, miere, gălbenele, ulei de morcovi etc.

Renunță la produsele toxice pentru igiena băii
și a bucătăriei!
Pentru acestea poți folosi, de exemplu, borax. Este foarte eficient împotriva mucegaiului, mai ales dacă îl combini cu puțin oțet. Peroxidul de hidrogen reduce, de asemenea, microorganismele de pe suprafețele dure.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8915 secunde