Laptele de cânepă conține la fel de multe proteine ca ouăle sau carnea

185
Laptele de cânepă conține la fel de multe proteine ca ouăle sau carnea - lapteledecanepa2-1640793570.jpg

Articole de la același autor

Puțină lume știe că laptele de cânepă este o băutură vegetală care se obţine prin combinarea seminţelor de cânepă pisate cu apă. Medicii spun că acesta poate fi folosit ca alternativă la laptele de vacă şi poate fi consumat de vegani. Băutura conține o valoare nutritivă ridicată, fiind bogată în vitamine, aminoacizi şi minerale, având o textură fină şi o culoare albă. Gustul său uşor amărui este asemănător celui de fructe oleaginoase, dar îl puteţi îndulci cu zahăr sau alţi îndulcitori.


În concluzie, persoanele cu intoleranţă la lactoză şi cele vegane pot consuma cu încredere laptele de cânepă, el fiind un supliment excelent pentru oricine vrea să-şi mărească aportul zilnic de proteine, vitamine şi minerale. Precizăm că printre nutrienţii laptelui de cânepă se numără: doze mari de acizi graşi esenţiali, acizi graşi omega-3 şi omega-6, acid gama-linoleic, precum şi un procent ridicat de proteine vegetale.


Pe lângă toţi acizii graşi din componenţa sa, laptele de cânepă prezintă la fel de multe proteine ca alimente precum carnea, laptele de vacă şi ouăle, dar și fibre, minerale esenţiale, vitamine și nutrienţi esenţiali organismului uman. 


Aceştia includ fosforul, magneziul, potasiul, fierul şi zincul. Toate aceste minerale sunt importante în ceea ce priveşte contracţiile musculare, formarea oaselor şi anumite procese biochimice ale sistemului nervos. Deoarece seminţele folosite în prepararea laptelui de cânepă conţin multe fibre, această băutură poate să regleze tractul intestinal şi să prevină constipaţia. În plus, laptele de cânepă reglează nivelul colesterolului şi tensiunea arterială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 14 Iulie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.7388 secunde