Concurs Levănțică pentru călcâie

819

Articole recomandate

Picioarele se simt foarte bine în sandale, dar, la final de sezon estival, aspectul călcâielor nu este tocmai cel dorit. După lunile de vară, pielea călcâielor devine aspră și crăpată, iar cremele obișnuite își arată limitele. Aveți nevoie de hidratare și îngrijire specială care să redea suplețea și elasticitatea pielii îngroșate și, cel mai la îndemână sunt preparatele naturiste.
Seara, înainte de culcare, preparați un decoct din frunze de anin și folosiți-l pentru băi de picioare, dar fără să aruncați planta fiartă. La patru litri de apă se folosesc patru linguri de frunze uscate și mărunțite de anin, care se fierb 15 minute.
O altă plantă care catifelează pielea călcâielor este coada calului. Se prepară un decoct din pentru linguri de plantă la patru litri de apă, se fierbe 15 minute și se adaugă apoi 80 de picături de glicerină - 20 de picături la fiecare litru de apă folosit. Lichidul cald se folosește în băi de picioare.
Dacă pielea călcâielor este foarte aspră și crăpată, după baia de picioare se va aplica un unguent cu o consistență grasă pentru a înmuia stratul cornos. Se poate folosi vaselină simplă cu gălbenele, dar la fel de eficiente sunt și uleiurile, pe care le puteți prepara în casă. Se umple cu flori de gălbenele un borcan de sticlă, apoi se toarnă ulei de măsline. Se lasă două săptămâni la o temperatură constantă și se aplică apoi în fiecare seară prin masaj.
În același mod se prepară și se folosește uleiul de levănțică. După aplicații este indicat să încălțați șosete pentru ca uleiul să se absoarbă mai ușor.
Neglijarea călcâielor aspre poate provoca probleme mult mai grave, precum fisurile adânci, dureroase, care sângerează. Fisurile predispun la infecții, de aceea aveți nevoie de plante cu efect antibacterian și cicatrizant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.634 secunde