Litotripsia, procedura care are capacitatea de fragmentare a pietrelor la rinichi

397
Litotripsia, procedura care are capacitatea de fragmentare a pietrelor la rinichi - procedura1-1643202998.jpg

Articole de la același autor

În unele cazuri, pacienților le este recomandată litotripsia, o procedură care ajută la fragmentarea pietrelor la rinichi pentru a le expulza prin urină. De fapt, aceasta este una dintre opțiunile terapeutice pentru calculii renali sau pietrele la rinichi, cum li se mai spune. Pe scurt, aceștia sunt depozite dure de minerale și săruri, care se formează în interiorul rinichilor. Potrivit dr. Isabela Petre, problema este că atunci când aceste pietre se mișcă prin tractul urinar, provoacă multă durere. În același timp, acestea sunt asociate cu obstrucția tractului urinar. Altfel spus, litotripsia are ca scop fragmentarea pietrelor la rinichi.

Ideea este ca pacientul să poată expulza calculii renali mai ușor, iar pentru acest lucru există diferite soluții. Cum spuneam, pietrele la rinichi sunt o afecțiune cu prevalență ridicată în rândul populației generale. Din acest motiv, procedura de litotripsie este considerată o tehnică foarte utilă pe scară largă și constă în fragmentarea pietrelor în rinichi sau de-a lungul căilor urinare pentru a facilita expulzarea lor prin urină. În acest scop, undele de șoc sau laserul sunt utilizate extracorporal și non-invaziv. Dispozitivul utilizat se numește litotriptor, în cazul undelor de șoc. Procedura este nedureroasă și nu necesită manipularea pacientului.

De obicei, este efectuată în ambulator și fără anestezie. Alte teste complementare, cum ar fi ultrasunetele și radiografiile, sunt utilizate pentru a localiza poziția exactă a pietrelor. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2178 secunde