Malpraxis INTENȚIONAT. MĂRTURISIRILE șocante ale unui medic

154
Malpraxis INTENȚIONAT. MĂRTURISIRILE șocante ale unui medic - secautamediciromani1-1385486222.jpg

Articole recomandate

Un sistem sanitar mult prea bolnav, în care medicii fac malpraxis cu bună știință, folosind ustensile uzate. Mai mult, medicamentele necesare lipsesc, iar bisturiile de unică folosință sunt refolosite. Așa se desfășoară actul medical la Spitalul de Urgență din Ploiești, văzut prin ochii unui chirurg cu o experiență de peste 20 de ani în unitatea medicală. Într-o scrisoare, medicul încearcă să tragă un semnal de alarmă. Astăzi, o comisie de la Ministerul Sănătății a ajuns la spital, pentru a face anchetă, notează realitatea.net.


Condițiile în care se desfășoară actul medical la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești sunt greu de descris în cuvinte. Totul a fost dezvăluit de medicul chirurg Dan Oprea. 


"Am ajuns să-mi fie rușine să spun unde lucrez. E jale! Nu sunt bani pentru nimic... O instalație de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an și nu se poate repara, deși compresorul buclucaș nu costă mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unică folosință, de zeci de ori."


În aceeași scrisoare, chirurgul spune că medicii fac malpraxis cu bună știință. 


"Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reușești să folosești aceeași schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îți vine să urli când zilnic ți se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deși ești conștient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior.", completează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Malpraxisul, o nouă "epidemie"
Pagina a fost generata in 0.4964 secunde