Maternitatea Medgidia se închide. Singurul neonatolog din spital intră în concediu

445
Maternitatea Medgidia se închide. Singurul neonatolog  din spital intră  în concediu - maternitatea-1435167543.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 29 iunie, maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Medgidia va fi închisă pentru o săptămână. Măsura vine după ce conducerea unității sanitare a primit din partea Direcției de Sănătate recomandarea de a face dezinsecția pe departamentul de neonatologie. Mai mult, acest demers coincide și cu perioada de concediu a singurului neonatolog din spital.

"În luna iunie, în cadrul maternității Medgidia, s-au născut 106 copii, iar începând de duminică, 28 iunie, maternitatea se va închide pentru că ne pleacă neonatologul în concediu și am decis să facem și curățenie pe toată secția. Medicul va avea cinci zile de concediu și potrivit legii, nu putem să nu îl acordăm. Astfel, nașterile nu se vor mai face la noi, ci vom trimite gravidele la Constanța, la Spitalul Județean. În tot acest timp, personalul auxiliar care se ocupă de curățenie își va prelungi programul, iar asistentele de la neonatologie vor merge pe secțiile unde este nevoie de personal medical, adică la pediatrie și ginecologie. O parte dintre ele își vor lua din zilele libere pe care le au prevăzute pentru acest an.

Tot acest demers a fost gândit împreună cu managerul Spitalului Județean Constanța, dar și cu șefa secției de neonatologie a unității sanitare, dr. Livica Frățiman.

Din păcate, deși le-am cerut acestora un medic neonatolog care să vină la noi, nu își poate asuma nimeni riscul de a ne trimite rezidenți. De restul cadrelor medicale, adică de specialiști, nici nu se pune problema", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stere Bușu, managerul Spitalului Municipal Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6656 secunde