Concurs Medicamente pentru copii, pentru tratarea răcelii, retrase de pe piață

352

Articole recomandate

Aproximativ 40 de medicamente pentru copii, produse în SUA de Johnson&Johnson, pentru tratarea răcelii și a alergiilor, vor fi retrase de pe piețele farmaceutice din 11 țări. Aceasta a fost recomandarea făcută de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA, dar și de către firmă.
Printre substanțele farmaceutice retrase se numără Tylenol, Motrin, Zyrtec, Benadryl, de pe piețele din SUA, Canada, Republica Dominicană, Dubai, Fiji, Guam, Guatemala, Jamaica, Puerto Rico, Panama, Trinidad&Tobago și Kuweit.
Reprezentanții companiei au anunțat că decizia retragerii de pe piață a medicamentelor nu a fost luată din cauza reacțiilor adverse pe care acestea le-ar provoca, ci ca o măsură de precauție. Compania recomandă totuși părinților să nu mai administreze aceste produse copiilor. "Unele produse sunt retrase pentru că ar putea avea o concentrație prea mare de ingredient activ decât cel specificat, în timp ce altele pot conține ingrediente inactive care nu îndeplinesc cerințele de testare", a afirmat Margaret Hamburg, reprezentantul Administrației Alimentelor și Medicamentelor din SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 30 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Remedii naturiste cu morcovi
Pagina a fost generata in 3.4933 secunde