Ministerul Sănătății va achiziționa un milion de doze de vaccin anti-TBC pentru bebeluși

257
Ministerul Sănătății va achiziționa un milion de doze de vaccin anti-TBC pentru bebeluși - ddec3e29dda218fdac64aeb036ee8916.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții Ministerului Sănătății intenționează să achiziționeze un milion de doze de vaccin împotriva tuberculozei, cu ajutorul UNICEF. Numărul de doze va fi suficient pentru a acoperi necesarul pentru anul în curs, pentru vaccinarea nou-născuților. Potrivit ministrului Cseke Attila, prețul de achiziție nu-l va depăși pe cel de producție al vaccinului în România.
În cursul zilei de joi, 29 aprilie, ministerul de resort a primit 25.000 de doze de vaccin anti-TBC de la Ministerul Sănătății din Ungaria, care vor fi repartizate în județele Arad, Timiș și Bihor.
La Constanța, potrivit Direcției de Sănătate Publică, nu mai sunt doze de vaccin anti-TBC.
Producția de vaccin la Institutul Cantacuzino va fi reluată la sfârșitul anului, când linia de producție va putea fi repusă în funcțiune.
Nou-născuții pot fi imunizați împotriva tuberculozei până la vârsta de zece luni, motiv pentru care, susțin reprezentanții ministerului, lipsa acestui vaccin pe moment nu le pune în pericol sănătatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 30 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Remedii naturiste cu morcovi
Pagina a fost generata in 1.8725 secunde