Medici constănțeni, la Congresul Național de endocrinologie

250
Medici constănțeni, la Congresul Național de endocrinologie - dreduardcircoendocrinolog1-1378405373.jpg

Articole de la același autor

Congresul Asociației de Endocrinologie Clinică din România reunește, zilele acestea, cei mai buni specialiști din țară și din Europa, pentru a pune în discuție cele mai noi tratamente pentru bolnavii din România. 

Prezent la eveniment, dr. Eduard Circo, șeful secției de endocrinologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, a deschis congresul cu cel mai revoluționar tratament care se va utiliza în tratarea bolnavilor de tiroidă. În discursul său, medicul s-a referit la sindromul metabolic, obezitate, acizii grași saturați, dispoziția adipozității, insulino-rezistența, adică absența scăderii glicemiei sau scăderea ei în mică măsură, după administrarea de insulină, lectine - clasa de proteine sau glicoproteine, cu proprietăți aglutinante față de alte celule, care pot lega reversibil hidrați de carbon, fără a le modifica structura - flora intestinală și rolul nefast al antibioticelor asupra acesteia. 

"În principal, discuțiile se vor axa pe problema insulino-rezistenței și pe cea mai modernă terapie care va fi utilizată pentru bolnavii cu afectare tiroidiană, mai exact hipertiroidie. Este vorba despre terapia bacterio-fecală, bazată pe extract fecal, care, deși pare imposibil de acceptat, este o soluție extrem de eficientă", ne-a declarat dr. Circo, înainte de eveniment. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Lipsa de iod, egal tiroidă bolnavă?
Pagina a fost generata in 0.502 secunde