Medicii brașoveni au replantat cu succes brațul unui bărbat

200
Medicii brașoveni au replantat cu succes brațul unui bărbat - 0b9a44c6dba450904399ca2cd6d4f5e3-1359048343.jpg

Medicii Spitalului Județean Brașov i-au replantat cu succes unui bărbat din Covasna brațul pe care și l-a tăiat la un fierăstrău circular, intervenția chirurgicală durând peste șase ore, transmite realitatea.net.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, din localitatea covăsneană Zagon, lucra ca zilier pentru a-și întreține familia, iar miercuri la prânz, în timp ce lucra cu un fierăstrău circular și-a amputat antebrațul din neatenție.
Soția acestuia a chemat Salvarea, bărbatul fiind transportat de urgență la Spitalul Județean Brașov, unde a intrat imediat în operație.

"Pacientul a intrat în operație ieri (miercuri - n.r) în jurul orei 13.30. Intervenția chirurgicală a durat circa șase ore. A fost vorba despre tehnici de microchirurgie, care nu se pot face cu ochiul liber, ci la microscop și au constat în reconstruireaa vaselor de sânge, a nervurilor și a tendoanelor", a spus medicul care l-a operat pe bărbat, dr. Dan Grigorescu, specialist în chirurgie plastică și reconstrucție.


Dr. Grigorescu a fost asistat de un medic ortoped pentru stabilizarea scheletului, dr. Claudiu Butum, un medic anestezist specializat pe ATI, Dragoș Grusea, un medic rezident ortoped, Victoria Gîta, precum și o echipă de asistenți medicali.
Pacientul va avea nevoie de o perioadă îndelungată pentru recuperare și va trebui să facă controale periodice la șase, nouă și 12 luni și să urmeze un tratament post-operatoriu foarte strict. Dacă totul va decurge bine în timpul recuperării, bărbatul își va putea folosi mâna abia după un an, potrivit sursei citate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Nelson Mandela și-a revenit după operație
Pagina a fost generata in 0.6565 secunde