Medicii români, primiți în spitalele britanice numai dacă știu la perfecție limba engleză

242
Medicii români, primiți în spitalele britanice numai dacă știu la perfecție limba engleză - medicdefamilie2-1362003950.jpg
Autoritățile din Marea Britanie au impus o condiție obligatorie pentru medicii imigranți care vor să lucreze în Marea Britanie, inclusiv cei români. Potrivit noilor reguli, aceștia trebuie să demonstreze că știu la perfecție limba engleză. 

Ministrul Sanatatii al Marii Britanii, Dan Poulter, a anunțat, zilele trecute, că toți medicii imigranți care vor lucra pe teritoriul englez, inclusiv cei români, vor trebui să demonstreze că știu la perfecție limba engleză, în special termenii din limbajul de specialitate.
Aceasta condiție obligatorie va fi implementată prin intermediul unui test de limbă pe care fiecare candidat îl va susține și care va fi hotărâtor pentru angajare. Testul se va da înainte de semnarea contractului.

De asemenea, se va realiza și un registru în care vor fi înregistrați toți medicii străini care nu au trecut testul și la care vor avea acces toate spitalele, astfel încât aceștia să nu mai aibă posibilitatea de a se angaja la vreo altă clinică de pe teritoriul Angliei. Condiția a fost impusă după ce un medic german de la Spitalul Cambridgeshire a omorât un pacient din cauza administrării unei supradoze dintr-un medicament. Acesta fusese respins la angajarea într-un alt spital din teritoriu, din cauza nivelului slab de limba engleză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde