Medicii susțin că operația pentru dezlipire de retină redă vederea

245
Medicii susțin că operația pentru dezlipire de retină redă vederea - fonddezlipireretina1-1646668166.jpg

Articole de la același autor

În unele situații, medicii oftalmologi le recomandă pacienților intervenția chirurgicală, dacă aceștia au primit diagnosticul de dezlipire de retină. Operația constă în introducerea de material siliconic pentru a readuce acest ţesut înapoi la starea sa iniţială. Desigur, există şi alte alternative, deşi aceasta este una dintre cele mai utilizate de către medicii din întreaga lume.

Înainte de toate trebuie precizat că această structură are aspectul unui strat subţire situat pe partea din spate a ochiului, dar este foarte complexă din punct de vedere microscopic. Potrivit dr. Magdalena Taraboacă, retina ajută oamenii să vadă clar imaginile, motiv pentru care orice deteriorare lasă sechele permanente. Cu toate acestea, sunt multe mecanisme implicate în detaşarea retinei şi există o acumulare de lichid în spatele structurii respective. Acest lucru duce la pierderea treptată a aportului de sânge şi la moartea ulterioară a ţesutului.

Tocmai de aceea, detaşarea se poate produce spontan la unele persoane cu factori de risc, cum sunt cele cu vârsta peste 50 de ani sau care suferă de diabet zaharat ori au un istoric personal sau familial de dezlipire a retinei.

În cazul în care aveți astfel de indicații, nu vă speriați, pentru că operaţia implică introducerea unei benzi din silicon sau a unui burete în apropierea sclerei. Ultima structură este partea albă vizibilă a ochiului din jurul irisului, iar acest lucru determină o uşoară creştere a presiunii şi deplasarea structurilor intraoculare pentru a aduce retina înapoi la locul său original. Procedura necesită câteva incizii pe suprafaţa exterioară a ochiului pentru introducerea materialului. Imediat după aceea, medicul poate efectua câteva tehnici suplimentare pentru a preveni reapariţia bolii, iar cele mai des utilizate sunt fotocoagularea cu laser şi criopexia. În ambele cazuri, ţesutul cicatricial sigilează rupturile din ţesuturile rănite. Specialiștii susțin că eficacitatea acestei proceduri este ridicată, chiar dacă există unele complicaţii. Astfel, vor exista dureri somatice în primele zile de recuperare, alături de roşeaţă.

Din fericire, aceste simptome vor dispărea odată cu trecerea timpului. În același timp, medicul vă poate oferi anumite indicaţii, cum ar fi: odihna, deşi nu trebuie să stați mereu întinși, folosirea unui bandaj după procedură, aplicarea periodică a picăturilor cu antibiotice, recurgerea la analgezice. Rețineți încă un lucru! După intervenție, sunt interzise condusul şi ridicarea de obiecte grele, este interzisă călătoria cu avionul, și, bineînțeles, este obligatorie purtarea de ochelari de soare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2923 secunde