Medicul Beatrice Mahler, despre pericolul acestui produs consumat de milioane de oameni: "Produce leziuni pulmonare"

647
Medicul Beatrice Mahler, despre pericolul acestui produs consumat de milioane de oameni:

Articole de la același autor

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a comentat studiul privind popularitatea tutunului încălzit în rândul adolescenților.Întrebată cât de nocive sunt dispozitivele de acest gen, Beatrice Mahler a spus: 


„Sunt nocive din două puncte de vedere. Pe de o parte, plămânul nostru este structurat astfel încât să poată respira aer curat, să permită doar aerului curat să facă bine organismului. Orice altă substanță care pătrunde în interior produce reacții inflamatorii locale. Sigur, sunt mecanisme de apărare și, cel puțin la vârsta lor, aceste efecte secundare se resimt mai puțin. Reacțiile în timp pe care le poate induce acest consum de substanță de tutun încălzit, însă, există. Există boli care sunt monitorizate la nivel mondial și care produc leziuni pulmonare extrem de severe”, spune medicul.

„Pe de altă parte, un alt lucru extrem de serios și care trebuie privit cu maximă atenție este dependența de gest care se creează odată cu utilizarea acestor dispozitive, o dependență de gest care, practic, permite ca trecerea către alte tipuri de produse de tutun să fie foarte facilă și să fie doar un moment în care ei vor să încerce altceva, fără să aibă posibilitatea unei interacțiuni cu un psiholog, cu un medic, care să le explice, practic, partea aceasta extrem de alunecoasă și de nesigură pentru sănătatea lor”, a continuat managerul Institutului „Marius Nasta”, conform b1tv.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3932 secunde