Creştere alarmantă a cazurilor oncologice! Dr. Beatrice Mahler: "N-am mai văzut un cancer de stadiul II deloc anul acesta. Numai III şi IV"

780
Creştere alarmantă a cazurilor oncologice! Dr. Beatrice Mahler:
Ne-au ajuns din urmă cazurile de cancer – mai ales bronhopulmonar – nediagnosticate din pricina pandemiei. Un raport al UE estimează la un milion numărul acestor bolnavi. Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Prof.dr. Marius Nasta” din București, dr. Beatrice Mahler, spune că, în instituția pe care o conduce, anul acesta au fost internați numai pacienți cu cancere în stadiul III sau IV. „N-am văzut un cancer în stadiul II deloc”, subliniază aceasta, citată de stiripesurse.ro


"Din momentul în care ajunge în cabinetul mediului pneumolog în cea mai mare viteză posibilă, ca timp de lucru al probelor în laborator vreau să spun, un pacient cu cancer are nevoie de o lună minimum pentru a fi diagnosticat. Pentru că durează ca probele să fie lucrate, până la imunohistochimie. Deci, pacientul oricum are de așteptat și dacă el amână foarte mult momentul prezentării la medic, când se internează nu mai poți să-i faci nimic. Și, pe bună dreptate, familia spune: «Păi, l-am adus». Și noi trebuie să le spunem: pacientul este atât de bolnav încât să-i fac bronhoscopie pentru diagnostic, în acest moment, poate fi periculos pentru el. Pentru că organismul lui nu mai poate să suporte nimic. Este ultimul stadiu de boală”, atrage atenția medicul.


„Ajung cu metastaze. Ajung cu forme de cancer care nu mai pot beneficia decât de diagnostic și apoi de tratament paliativ. Cancere în stadiul IV sau III, adică. N-am mai văzut un cancer de stadiul II deloc anul acesta”. Citeşte articolul integral AICI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde