Meningita se manifestă diferit la copii față de adulți

224
Meningita se manifestă diferit la copii față de adulți - meningita2-1639754755.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, meningita se poate manifesta în moduri foarte diferite la pacienţii tineri. Aşadar, dacă simptomele experimentate de copilul dumneavoastră vă îngrijorează, rugați un medic să-l supună pe cel mic unei puncţii spinale, astfel încât să aflați dacă este vorba despre meningită sau nu. Înainte de toate, este necesar să aflați că meningita reprezintă inflamarea membranelor protectoare ale creierului si ale coloanei vertebrale, iar copiii sunt în mod special vulnerabili la această boală. La copiii mici, de exemplu, durerile de cap provocate de meningită devin insuportabile. Uneori, chiar, acestea pot radia spre ceafă.

În cazul nou-născuţilor, un simptom caracteristic meningitei este umflarea fontanelei. Aceste simptome ale meningitei la copii sunt frecvente în fazele iniţiale ale bolii. Astfel, pe lângă semnalele menţionate, pacientul şi-ar putea pierde pofta de mâncare, parţial din cauza crampelor abdominale dureroase, precizează dod.ro. O altă complicaţie a meningitei este reprezentată de fotofobie, numită şi fotosensibilitate.

Drept urmare, când micuţul este expus la multă lumină, în special la cea solară, ochii săi încep să lăcrimeze. Totodată, fotofobia este însoţită de greaţă şi intensificarea durerilor de cap. În plus, când un copil suferă de meningită, acesta va adopta o postură corporală uşor de identificat: în timp ce stau întinşi pe o parte, pacienţii ţin capul înclinat înapoi şi picioarele îndoite. Aceştia adoptă poziţia menţionată încercând să-şi extindă gâtul, dar nu vor reuşi din cauza rigidităţii. De asemenea, copiii afectaţi de meningită întâmpină dificultăţi în a-şi concentra vederea asupra unui obiect anume, ceea ce provoacă vedere dublă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5632 secunde