Metodă nouă de dializă, inventată de medicii români

948
1
Metodă nouă de dializă, inventată de medicii români - dializa-1317658275.jpg
În curând, în spitalele din România s-ar putea aplica o metodă nouă de dializă. Procedeul se află în teste clinice la Spitalul "Sfântul Ioan" din București și este o invenție a medicilor români, premiată cu aur în 2010, la Salonul de Inventică de la Geneva.

Astfel, pentru dializă este folosit propriul organism, respectiv perito-neul. Medicii folosesc chirurgia laparoscopică pentru a produce hipertensiune în vasele din peri-toneu care elimină urina fiziologic prin vezica urinară.

"Nu am crezut că această invenție care ar reduce prețurile de zece ori va aștepta aproape un an sponsori pentru a începe studiile. Poate că invenția deranjează o afacere mondială de peste 65 miliarde de euro tocmai prin scăderea prețurilor de zece ori. O invenție premiată cu aur la Geneva, dar față de care marile companii producătoare de rinichi artificiali și materiale de dializă nu arată interes deosebit. Este soarta multor invenții excepționale ale cercetătorilor români", a precizat prof. dr. Alexandru Ciocâlteu.

În cele din urmă, inginerul român Florin Nuță a oferit o sponsorizare de 80.000 de lei pentru demararea studiilor experi-mentale. 

Comentează știrea

georgescu florin
11 noiembrie 2011
dializa peritoneala la virsnici

sunt convins ca noua procedura este extraordinara si benefica pentru cei aflati in aceasta situatie. As vrea sa stiu daca orice persoana suferind de aceasta boala poate accesa acest procedeu. Mai concret mama face dializa de trei luni si este in varsta de 77 de ani poate trece pe noul sistem? Multumesc anticipat si putere de munca si creatie echipei Dl. prof Ciocalteu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde