Concurs Metode moderne de depistare a cancerului de sân

1199

Articole recomandate

Cele mai noi metode de depistare a tumografiilor mamare maligne sunt sonoelastografia și mamografia digitală, arată medicii oncologi. În funcție de vârsta femeii, metodele de depistare diferă. Pentru femeile care nu au împlinit 40 de ani, prima metodă de screening este ecografia, urmată de mamografie în cazul în care rezultatul impune efectuarea ei. Pentru pacientele care au împlinit 40 de ani se recurge la mamografii, în cazul cărora rezultatele sunt mult mai exacte, dar care sunt iradiante. Mamografia digitală și sonoelastografia au avantajul de a nu iradia și de a avea o acuratețe mult mai mare în depistarea tumorilor.
Singura metodă imagistică prin care pot fi vizualizați microcalcifierii - modificări asociate unui cancer incipient - este mamografia digitală. Totodată, mamografia digitală permite observarea mai multor detalii structurale în sânul dens, iar costul efectuării unei astfel de testări se ridică la aproximativ 330 lei.
O altă metodă modernă de explorare a sânului este sonoelastografia, o ecografie performantă care are o acuratețe de 90% în depistarea tumorilor. Prin această analiză, se evaluează calitativ și cantitativ elasticitatea țesutului mamar, putându-se depista tumori mici, chiar și sub doi centimetri. Elasticitatea maselor tumorale este importantă în diagnosticare, tumorile maligne fiind mai dure în comparație cu cele benigne.
Trebuie menționat însă că sonoelastografia nu înlocuiește mamografia, ci este o metodă complementară de investigare. O astfel de analiză costă în centrele private în jur de 150 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6649 secunde