Ciocolata protejează femeile însărcinate

536

Articole recomandate

Dacă ești stresat, mănâncă ciocolată, întrucât îți oferă energia necesară pentru a face față ritmului vieții de zi cu zi datorită conținutului de magneziu. O alimentație boga-tă în magneziu reduce riscul de infarct, de diabet de tip II, reduce presiunea arterială și are un efect pozitiv și în încetinirea evoluției osteoporozei la femeile aflate la menopauză.
Ciocolata este bună și pentru colesterol și, datorită conținutului de vitamina B3, reduce depunerea de grăsimi pe artere.
Oxigenul pe care îl respirăm permite corpului nostru să funcționeze, însă el antrenează, în același timp, producerea de radicali liberi care ne atacă organele. Ciocolata, datorită conținutului de cacao, are un număr mare de substanțe antioxidante care îi neutralizează.
Ciocolata protejează și femeile însărcinate. Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii Universității Yale, consumată zilnic, ciocolata reduce într-o proporție de 69% riscul de pre-eclampsie (complicație ce intervine în timpul sarcinii). Studiul a fost efectuat pe durata a patru ani și au participat aproape 2.300 de femei.
Un alt beneficiu al ciocolatei este acela că scade și reglează tensiunea arterială, fiind necesare șase grame de ciocolată pe zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0913 secunde