Concurs Muzica ajută la recuperarea după un atac cerebral

678

Articole recomandate

Muzica ascultată zilnic poate contribui la recuperarea persoanelor care au suferit un atac cerebral.
Conform cercetătorilor finlandezi, victimele unor accidente vasculare cerebrale care ascultă muzică între o oră și două ore pe zi înregistrează o mai bună recuperare în ceea ce privește memoria verbală și capacitatea de atenție.
De asemenea, s-a constatat că persoanele devin mai optimiste și au un simț al umorului mai dezvoltat decât cei care nu ascultă nimic în procesul de recuperare, sau ascultă doar înregistrări audio ale unor cărți.
Muzica are efectul de a-i stimula pe pacienți în perioada de extremă importanță de după un atac cerebral, în care creierul trebuie să se adapteze la problemele provocate de atacul cerebral, cum ar fi tulburări ale vorbirii, ale atenției sau tulburări de coordonare și mișcare.
Acest studiu a fost realizat pe 54 de pacienți aflați în curs de recuperare după atacuri cerebrale. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri, un grup ascultând zilnic muzică (jazz, pop sau clasică), în timp ce un grup a ascultat înregistrări audio ale unor cărți, iar cel de-al treilea grup a fost păstrat ca martor. La trei luni după atacul cerebral suferit, starea memoriei verbale s-a ameliorat în proporție de 60% la cei care au ascultat muzică, comparativ cu doar 18% la cei care au ascultat înregistrările audio ale unor cărți și 29% la grupul martor. La șase luni după atacul cerebral, aceste diferențe în procesul de recuperare s-au păstrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7905 secunde