Nașterile premature, tot mai frecvente la Constanța

516
Nașterile premature, tot mai frecvente la Constanța - nasterilepremature-1349882714.jpg
Problema nașterilor premature a devenit din ce în ce mai comună. Medicii avertizează că acest lucru se datorează faptului că mamele nu își fac toate testele și analizele din timpul sarcinii, care sunt obligatorii pentru o sarcină fără probleme și un copil sănătos. 


La Spitalul Clinic Județean Constanța s-au născut șase prematuri sub 1.000 de grame pe care medicii au avut grijă să îi monitorizeze în per-manență. Medicul Cătălin Grasa, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, atrage atenția asupra faptului că "femeile trebuie să acorde o mai mare importanță moni-torizării sarcinii și pregătirii acesteia pentru a se evita nașterile premature". Acesta a mai explicat și faptul că pre-maturii au nevoie de o îngrijire medicală specială și că de cele mai multe ori asistentele de pe secția de neonatologie nu se pot desprinde de lângă micuți pentru a evita riscul complicațiilor. Medicul Cătălin Grasa a mai explicat astfel și necesitatea de mărire a personalului medical: "Secția de neonatologie și pediatrie din cadrul spitalului se confruntă în prezent cu o lipsă acută de cadre medicale. Avem nevoie în mod special de asistente medicale, pentru că avem sectoare în care o asistentă este permanent lângă un copil și toți au nevoie de îngrijire". Numărul prematurilor a crescut față de anul trecut când pe secția spitalului au venit pe lume doar trei prematuri sub 1000 de grame, față de șase anul acesta.

Cauze multiple

O altă serie de cauze pentru venirea pe lume a prematurilor ne-a fost explicată de dr. Ion Marius Rușa, medic primar obstetrică-ginecologie, președintele consiliului de administrație al Clinicii Euromaterna. "Cau-zele nașterilor prematurilor sunt multiple,însă cele mai importante sunt datorate lipsei monitorizării sarcinilor. Alte cauze pot reprezenta lipsa medicației specifice din timpul sarcinii, lipsa hranei sau a condițiilor de muncă neconforme cu sarcina, în unele cazuri. Având centru de nașteri, la Euromaterna utilizăm și procedura fertilizării in vitro. Și aceasta reprezintă una dintre cau-zele nașterilor premature", a declarat dr. Rușa. Medicul a mai explicat și faptul că nașterile premature au ne-voie de atenție deosebită și de servi-cii medicale de calitate. "Îngrijirea prematurilor presupune în afară de aparatură și personal cu o calificare de înaltă calitate. În clinică avem secție de neonatologie și gardă de pediatrie. În acest moment pe secție avem trei prematuri". Femeile care vor să aducă pe lume un copil trebuie să fie conștiente de riscurile la care se supun dacă nu respectă recoman-dările medicilor și dacă nu se prezintă după primele semne de apariție a unei sarcini la medic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde