Nu vă panicați! Sânii denși nu înseamnă predispoziție la cancer mamar

413
Nu vă panicați! Sânii denși nu înseamnă predispoziție la cancer mamar - fondsani22-1647024940.jpg

Articole de la același autor

Femeile trebuie să știe că sânii denși prezintă un volum mai mare de țesut glandular și conjunctiv decât de țesut adipos. În general, acest fenomen are loc după menopauză și poate provoca creșterea riscului pacientei de a dezvolta cancer mamar. Așa că, pentru a vă proteja mereu sănătatea, mergeți anual la medic pentru o mamografie și luați toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de probleme nedorite.

Nu este cazul să vă panicați! Chiar dacă sunteți o femeie cu sâni denși, nu trebuie să vă speriați. În primul rând, țineți seama de faptul că acest tip de sâni tinde să aibă un volum mare de țesut fibros, factor asociat cu un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, dar asta nu înseamnă că o femeie cu sâni denși va dezvolta garantat o tumoare la nivelul acestora. Desigur, există însă un risc mic ca această problemă să apară, între timp, în special dacă femeia respectivă are un istoric familial de cancer mamar. Potrivit dr. Eliza Andreescu, este suficient să vă supuneți unor controale periodice pentru a verifica morfologia și sănătatea sânilor, dar înainte de toate, prevenția este, clar, foarte importantă. Pe de altă parte, sânii denși nu sunt neapărat sâni mari cu mult țesut adipos. Înainte de toate, este necesar să țineți cont de câteva recomandări. Astfel, când sunteți mai tânără, există un echilibru ideal între țesutul adipos, cel glandular și cel fibros la nivelul sânilor. Din păcate, pe măsură ce vă apropiați de menopauză, densitatea sânilor crește. Totodată, va crește și nivelul țesutului glandular și conjunctiv, pe când cel al țesutului adipos scade. Când sânii cu o densitate mare sunt supuși unei mamografii, rezultatele sunt mai greu de interpretat decât în cazul sânilor mai puțin denși.

În plus, unele studii arată că femeile cu o densitate mamară mărită au un risc mai crescut de a suferi de cancer mamar. Rețineți! Nu veți suferi garantat de cancer mamar dacă prezentați această caracteristică, dar trebuie să țineți cont de ea. De asemenea, pentru a vă proteja sănătatea, este important să vorbiți cu medicul vostru, pentru a vă programa o mamografie anuală, nu doar la doi sau trei ani.

Nu intrați în panică, pentru că una din patru femei are sâni denși. Apoi, trebuie să știți că sânii sunt alcătuiți din trei tipuri de țesuturi: țesut glandular, țesut adipos și țesut fibros. Când aveți sâni denși, înseamnă că volumul țesutului fibros de la nivelul acestora este mai mare decât volumul țesutului adipos. Deși statisticile avertizează că trebuie să țineți cont de acest aspect, există un factor de risc mult mai important, și anume moștenirea genetică. Pe de altă parte, dacă mama, mătușile sau surorile nu au suferit de cancer mamar, șansele ca dumneavoastră să dezvoltați această boală doar pentru că aveți sâni denși sunt foarte mici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde