Oamenii sunt mai predispuși să facă infarct în zilele de luni

162
Oamenii sunt mai predispuși să facă infarct în zilele de luni - infarct-1689961903.jpg

Articole de la același autor

Cercetătorii din Irlanda de Nord au descoperit că în zilele de luni ale săptămânii oamenii sunt mai predispuși să facă infarct.

Infarctul se numără printre cele mai interesante subiecte pentru oamenii de știință și nu e de mirare de ce. Infarctul, alături de diverse boli cardiovasculare, reprezintă una dintre cele mai comune cauze de deces subit. Specialiștii au tot precizat, de-a lungul timpului, că riscul apariției infarctului este mai mare în timpul iernii sau dimineața, în primele ore ale zilei. Acum, oamenii de știință au descoperit că riscul cel mai mare de a suferi un infarct este în zilele de luni ale săptămânii. După cum dezvăluie datele a peste 10.000 de pacienți din Irlanda de Nord, analizate de specialiști, riscul de infarct crește cu 13% în zilele de luni. Explicația este una simplă. Luni, oamenii se întorc după două zile relaxante, libere, din weekend, și revin la presiunea de la locul de muncă.

Experții consideră că poate exista o legătură între infarctul de la începutul săptămânii și fenomenul de Blue Monday (Lunea cea tristă). Este vorba despre un concept care nu a fost pe deplin înțeles de specialiști, prezentând lunea ca fiind cea mai deprimantă zi din an. Alte studii mai vechi au sugerat, totodată, că infarctul se produce mai des în ziua de luni și explicația a fost ritmul circadian sau, cu alte cuvinte, ciclul de somn și veghe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5778 secunde