Ochelarii de soare protejează ochii copiilor de razele UV

160
Ochelarii de soare protejează ochii copiilor de razele UV - ochelaridesoare-1629723143.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, copiii nu sunt interesaţi de aspectul estetic al ochelarilor de soare, dar pentru că ei petrec mai mult timp în aer liber decât majoritatea adulţilor, ochelarii de soare cu protecţie 100% UV nu ar trebui să le lipsească. Experţii spun că expunerea îndelungată pe durata vieţii, la lumina UV, poate contribui la dezvoltarea degenerescenţei maculare.

Pentru că expunerea excesivă la radiaţiile ultraviolete a fost legată de dezvoltarea cataractei şi a altor probleme oculare, nu este niciodată prea devreme pentru copii să înceapă să poarte ochelari de soare de bună calitate, atunci când se joacă în aer liber. Înainte de toate, trebuie să ştiţi că ochii copiilor sunt mai sensibili la radiaţiile UV, deoarece „lentilele” din ochii copilului sunt mai puţin capabile să filtreze razele de energie înaltă. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii mici, deci este bine să îl

învăţaţi pe cel mic să poarte ochelari de protecţie, cât mai devreme posibil. Ţineţi cont de faptul că expunerea copilului la razele UV creşte la altitudini mari. De asemenea, îmbrăcămintea de protecţie este deosebit de importantă pentru copii, în aceste situaţii. În acelaşi timp, ochelarii de soare ajută la protejarea ochilor copiilor de razele UV şi de orbire, indiferent dacă petreceţi o zi la plajă sau o zi însorită, pe un munte plin de zăpadă. În plus, asiguraţi-vă că lentilele ochelarilor de soare pentru copii sunt realizate dintr-un material rezistent la şocuri, cum ar fi policarbonatul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum alegem corect ochelarii de soare
Pagina a fost generata in 0.6892 secunde