Zona Zoster poate apărea şi din cauza stresului

280
Zona Zoster poate apărea şi din cauza stresului - zonazoster-1629723188.jpg
Zona Zoster este o infecţie care afectează pielea persoanelor adulte. Răspunzător pentru aceasta este virusul varicelo-zosterian, acelaşi care cauzează varicela la copii şi tineri. Din păcate, pentru unii, virusul rămâne inactiv în ţesutul nervos al măduvei spinării şi creierului pentru ani de zile, până când, sub influenţa anumitor factori, se reactivează şi conferă simptomatologia specifică.

Potrivit dr. Monica Ştefan, cauzele reactivării sunt multiple: stresul, bolile cronice ce slăbesc sistemul imunitar, precum SIDA sau cancerul, vârsta înaintată. Acest proces se întâmplă la aproximativ 20% din foştii bolnavi de varicelă.La început, pacienţii pot prezenta sensibilitate la lumină şi dureri de cap, senzaţie de răceală, dar neînsoţită de febră, probleme cu stomacul.

Pasul următor este reprezentat de o durere, senzaţie de arsură sau de mâncărime într-o anumită zonă, urmată de apariţia urticariei. Cu timpul, urticaria se transformă în băşici pline cu lichid şi apoi acoperite de crustă. Între două şi patru săptămâni, veziculele se vor vindeca, putând sau nu să lase urme permanente pe piele. Problema este că în această perioadă virusul Zona-Zoster se poate transmite. Pentru a evita acest lucru veziculele cu lichid trebuiesc acoperite în permanenţă cu un material curat şi nu trebuiesc zgâriate. În general, erupţia este pe o singură parte a corpului, pe partea stângă sau dreaptă a toracelui, dar există cazuri când apare pe faţă, în jurul ochilor sau urechii. Desigur, acest virus poate aduce şi complicaţii cum ar fi: infecţii oculare ce duc la o vedere diminuată sau chiar la pierderea acesteia, infecţii auriculare însoţite de probleme de auz sau echilibru etc. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.272 secunde