Anxietatea poate fi redusă. Iată ce trebuie să faceţi!

271
Anxietatea poate fi redusă. Iată ce trebuie să faceţi! - anxietatea2-1624646092.jpg

Articole de la același autor

Anxietatea este una dintre cele mai răspândite tulburări ale afectivităţii. Specialiştii spun că oamenii moderni au devenit în ultimii ani tot mai vulnerabili în faţa stresului general, a vieţii sedentare şi a viciului supraalimentaţiei necontrolate. Desigur, toţi aceşti factori îşi pun amprenta, la un moment dat, asupra sănătăţii fizice şi psihice, uneori pe termen îndelungat. Potrivit dr. Daria Enescu, anxietatea se manifestă printr-o stare de teamă, nelinişte, agitaţie, nesiguranţă şi nervozitate, care provoacă o tensiune interioară şi tulburări neurovegetative (dispnee, paloare, tahicardie, transpiraţie excesivă).

Medicul este de părere că puteţi să vă controlaţi mintea folosind câteva sfaturi şi veţi putea trăi o viaţă satisfăcătoare, fară stres şi atacuri de anxietate.

În primul rând, optaţi pentru o dietă echilibrată. Desigur, aceasta nu este recomandată doar pentru menţinerea greutăţii în limite normale, ci şi pentru o stare generală bună de sănătate, fiind confirmată importanţa sa ca tehnică de gestionare a anxietăţii. „Nu vă înfometaţi şi faceţi tot posibilul să luaţi întotdeauna micul dejun, să evitaţi scăderea glicemiei, fapt care ar putea determina apariţia de simptome asemănătoare cu cele ale anxietăţii. Consumul de alimente bogate în calciu, fosfor şi magneziu ajută la reducerea stresului, iar în acest scop se va evita zahărul rafinat. Totodată, reduceţi aportul de cofeină sau alegeţi-le pe cele decofeinizate. Cantităţile mari de cofeină vor induce simptome de anxietate şi vor declanşa insomnii”, a explicat medicul.

Totodată, aportul de vitamina B vă va ajuta în lupta cu tulburările de stres şi anxietate. Aşadar, introduceţi în alimentaţia dumneavoastră ouă, lapte, carne de curcan, carne de vită, somon, fructe de mare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5683 secunde