Operații cu laser, cu aparatură de top, pentru cei cu deficiențe de vedere

1355
1
Operații cu laser, cu aparatură de top, pentru cei cu deficiențe de vedere - operatiiculaser-1387218943.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care suferă de de-ficiențe de vedere au la dispoziție, la ora actuală, în municipiul Constanța, tehnologii moderne pentru a scăpa de dependența de ochelari. Deficiențele de vedere precum miopia, hiperme-tropia sau astigmatismul pot fi corectate cu ajutorul chirurgiei refractive. 


Concret, după cum au explicat specialiștii Clinicii Oftalmologice Laser Vision Med, în cadrul unei intervenții chirurgicale este remodelată corneea sau este înlocuit cristalinul natural cu unul artificial, în funcție de afecțiune și de metoda de tratament chirurgical stabilită de medicul oftalmolog. Intervenția chirurgicală este efectuată cu ajutorul "Laserului Excimer", un dispozitiv medical de ultimă gene- rație, adus în premieră în municipiul nostru de specialiștii acestei clinici oftalmologice. "Ne mândrim că am reușit să aducem în Constanța cele mai performante aparate din lume în domeniul oftalmologiei", a afirmat dr. Bogdan Cucu, din cadrul clinicii menționate. 


Sute de pacienți au fost deja tratați, cu succes, cu aju-torul acestei teh-nologii, dr. Ioan Ștefaniu adăugând că "reducerea dioptriilor cu ajutorul Laserului Excimer reprezintă cea mai avansată tehnologie folosită în oftalmologie". De altfel, numai vineri, 13 decembrie, peste 30 de pacienți (nu numai constănțeni, ci și persoane venite și din țară și de peste hotare!) au fost operați în cadrul clinicii constănțene cu aparatura respectivă. Pentru a putea beneficia de această intervenție, pacienții trebuie să aibă peste 18 ani, să nu sufere de diabet și nici să nu se afle sub tratament îndelungat cu cortizon; cât privește femeile, este indicat să nu fie gravide și să nu alăpteze. De menționat că, în cadrul clinicii se efectuează, de asemenea, operații complexe de cataractă, glaucom și chirurgie oculoplastică. De altfel, clinica din Constanța se numără printre pu-ținele din lume (zece până în prezent) care au implementat cel mai avansat sistem de operare al cataractei, lansat în octombrie 2013, la Congresul European de Chirurgie Refractivă și Cataractă de la Amsterdam. 


Comentează știrea

Ana
17 decembrie 2013
Succes

Așa da! Au aparatura ,au și medici.Toată stima pentru dl. Dr. Cucu .

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Ce facem dacă avem  "pleoape căzute"
Pagina a fost generata in 0.3206 secunde