Operații cu laser, în Constanța, pentru probleme oftalmologice

708
1
Operații cu laser, în Constanța, pentru probleme oftalmologice - fondoperatiiculaserinconstanta-1389375552.jpg

Articole de la același autor

În prezent, pacienții din Constanța cu probleme oftalmologice pot fi supuși unor intervenții chirurgicale cu laser, în care se folosesc dispozitive din cele mai moderne. Oftalmologia reprezintă pri-mul domeniu medical în care s-a făcut cercetare și s-a început utilizarea în scopuri terapeutice a laserului. Astfel că, în prezent, laserterapia este din ce în ce mai des folosită pentru tratarea unor afecțiuni oftalmologice sau pentru prevenirea unor complicații. Referitor la acest subiect ne-au oferit mai multe explicații dr. Daniel Țuru, specialist în chirurgica cataractei, și dr. George Ilie, specialist oftalmologie clinică, în cadrul Centrului de Oftalmologie Top Laser Med din Constanța. "Cea mai importantă indicație pentru laserterapie o reprezintă retinopatia diabetică, care constă în subțierea vaselor de sânge retiniene cu ruperea acestora și sângerare. În cadrul acestei afecțiuni, există două situații în care este folosit laser-ul: edemul macular (acumularea lichidiană în zona centrală a retinei) și retinopatia proliferativă (cu formare de noi vase de sânge, fragile, cu risc mare de hemoragii retiniene). În acest caz, tratamentul cu laser nu îmbunătățește vederea, ci previne evoluția spre orbire", a explicat dr. Daniel Țuru. 
Glaucomul și cataracta, tratate cu laser 
De asemenea, laserul mai este utilizat și în tratamentul glaucomului, alături de tratamentul medicamentos. "Este folosit atât în cazul glaucomului cu unghi deschis - trabeculoplastia laser, dar și în glaucomul cu unghi închis - iridotomia laser, cu rezultate superioare tratamentului medicamentos sau atunci când aceasta nu mai dă rezultate", a adăugat dr. George Ilie. O altă situație este degenerescența maculară senilă - principala cauză de orbire în țările dezvoltate -, când vederea poate fi stabilizată cu ajutorul intervenției cu laser, asociată cu injecții intravitreene de Avastin sau Triamcinolon. "O altă situație mai rară în care laser-ul este folosit cu succes și cu rezultate imediate este cataracta secundară (opacifierea capsulei poste-rioare a cristalinului). În scop profilactic, laser-ul se utilizează în tratamentul adjuvant al unor tumori intraoculare sau în profilaxia dezlipirii de retină (în cazul producerii dezlipirii de retină la celălalt ochi), laser-ul și-a dovedit în timp importanța terapeutică fiind un instrument foarte util pentru medicul specialist oftalmolog, însă nu trebuie ignorate nici limitele, nici posibilitățile de asociere cu alte opțiuni terapeutice", a atras atenția dr. Daniel Țuru. 


Comentează știrea

christian louboutin clearance
28 februarie 2014
christian louboutin clearance

christian louboutin viola 120 leather sandals Stiri Sănătate : Operații cu laser, în Constanța, pentru probleme oftalmologice | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin clearance http://coloradoresortbroker.com/images/christian-louboutin-store-locator.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : "Ajută un bătrân să vadă mai bine!"
Pagina a fost generata in 0.5397 secunde