Operații pe cord în premieră la Constanța

605
O echipă de patru medici chirurgi din Germania va opera, în luna noiembrie, în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, în cadrul unui schimb de experiență. Echipa va fi condusă de prof. dr. Alexander Tejas, șeful Clinicii de Anesteziologie a Centrului Cardiologic din Lahr, Baden. "Echipa de medici se va afla la Constanța în perioada 9 - 13 noiembrie. Au fost aleși patru pacienți cărora le vor fi montate bypass-uri printr-o tehnică relativ nouă în întreaga lume, care va fi realizată în premieră în țara noastră. În prezent, în timpul intervențiilor chirurgicale pe cord, rolul de pompare a sângelui este preluat de un aparat, sângele fiind circulat extracorporal. Prin noua tehnică, nu mai este nevoie de circulația extracorporală", a afirmat dr. Dan Căpățână, managerul SCJU.
Tehnica inovatoare presupune riscuri mai mici pentru pacienți și costuri reduse pentru realizarea intervențiilor chirur-gicale. "Consumabilele pentru o operație pe cord, cu circulație extracorporală, medicamentele pre și post-operator costă în jur de 10.000 de lei. Prin noua tehnică, costurile vor fi mai mici, nu va mai fi nevoie de consumabile", a arătat dr. Căpățână.
La intervențiile realizate de medicii germani vor asista cadrele medicale din Constanța, dar și specialiști de la spitalele din Iași și București. Reamintim că Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean este înfrățită cu Centrul Cardiologic din Lahr, Baden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Hoțul tăcut care ne slăbește oasele
Pagina a fost generata in 1.7197 secunde