Organizația Mondială a Sănătății cere monitorizarea atentă și raportarea rapidă a cazurilor de gripă aviară

133
Organizația Mondială a Sănătății cere monitorizarea atentă și raportarea rapidă a cazurilor de gripă aviară - 14797249129242d389-1485263473.jpg

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut tuturor statelor să monitorizeze atent epidemiile de gripă aviară, de la păsările sălbatice și de la fermele avicole, și să raporteze imediat orice cazuri înregistrate la oameni, avertizând: ''Nu ne putem permite să nu ținem cont de avertismentele timpurii'', transmite Reuters.


''Din noiembrie 2016, aproape 40 de țări au raportat noi cazuri de infecție cu virusul extrem de patogen al gripei aviare, la păsări sălbatice sau la fermele avicole. Extinderea rapidă a distribuției geografice a acestor epidemii și diversele tipuri de virus au pus OMS în stare de alertă ridicată'', a afirmat Margaret Chan, medic în cadrul OMS.


Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare, notează agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4447 secunde