Patru noi membri COPAC

431
Începând de ieri, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România are patru membri noi. Este vorba despre Asociația Română de Hemofilie, Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză MDR, Asociația Prader Willi România și Asociația Română de Cancere Rare. Aceste asociații se alătură altor șapte organizații care fac parte din coaliție.

"Asociația Română de Hemofilie este singura organizație de pacienți din România recunoscută și afiliată ca membru cu drepturi depline în cadrul Federației Mondiale și a Consorțiului European. Am dorit să ne afiliem la COPAC din dorința de a putea reprezenta mai bine interesele pacienților cu hemofilie", a declarat Daniel Andrei, președintele asociației de hemofilie. Din Coaliție mai fac parte și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Asociația Transplantaților din România, Societatea de Scleroză Multiplă din România, Alianța Națională pentru Boli Rare din România, Asociația Persoanelor cu Thalasemie Majoră, Asociația Anti-parkinson și Fundația Baylor Marea Neagră.

"Coaliția Organizațiilor Pacien-ților cu Afecțiuni Cronice a fost întotdeauna și va fi deschisă colaborării cu toate asociațiile de pacienți. Ne dorim să avem membri din fiecare patologie în parte. Doar în acest fel, vom putea cunoaște problemele specifice cu care se confruntă pacienții și împreună vom putea acționa în apărarea drepturilor noastre, ca o voce puternică și unitară", a menționat Tache Gheorghe, președintele COPAC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Știți ce drepturi aveți ca pacient?
Pagina a fost generata in 0.3883 secunde