Pediatria spitalului, cămin pentru 12 copii abandonați

512
Pediatria spitalului,  cămin pentru 12 copii abandonați - pediatrie-1342045350.jpg
La ora actuală, zece copii aban-donați se află internați în secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în timp ce alți doi micuți au fost lăsați de părinți în secția de Terapie intensivă.

Dr. Cristina Mihai, șefa secției de Pediatrie a unității sanitare, a declarat, ieri, că toți copiii au do-sarele înregistrate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Medicul a mai spus că printre micuții abandonați de părinți în spital se află și câteva cazuri deosebite. "Unul dintre copilași suferă de hidrocefalie inoperabilă, iar un altul este bolnav de Cheiloschizis, adică are buza superioară despicată, și deși poate fi operat, nu îi putem găsi mama care să ne dea consimțământul. Pentru el vrem să obținem o Ordonanță de Urgență care să ne permită să îl operăm. Mai este încă un copil, nedeclarat, născut în Franța, pe care l-au adus părinții și pe care l-au vizitat de câteva ori după care nu au mai venit deloc", a afirmat dr. Mihai.

Medicul pediatru a mai spus că micuții internați la Terapie intensivă au afecțiuni neurologice destul de grave și prezintă destul de frecvent convulsii care se soldează de multe ori cu stop respirator pentru care este nevoie de manevre de resuscitare. Prin urmare, din cele 75 de paturi existente în secția de Pediatrie a Spitalului Județean zece sunt ocupate de copii abandonați, iar din totalul de 15 paturi disponibile în secția de Terapie acută, două sunt ocupate de alți doi copii cu probleme neurologice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5982 secunde