Pericolul din spitalele românești: mii de pacienți infestați cu o bacterie ucigașă

126
Pericolul din spitalele românești: mii de pacienți infestați cu o bacterie ucigașă - colplataspital11024x768-1399456732.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului, tot mai mulți români care urmează tratamente cu antibiotice s-au trezit infectați cu Clostridium difficile, un microb care, inițial, provoacă diaree puternică. Totul poate culmina cu disfuncționalitatea organelor interne, iar, în final, cu moartea pacientului. Pare uluitor, dar o simplă atingere a clanței este suficientă pentru a fi infectat!


Tot mai multe persoane care se internează în spitalele din România și au nevoie de intervenții chirurgicale ajung să contracteze o bacterie care poate cauza moartea. Este vorba despre Clostridium difficile, un microb tânăr, care a apărut în România de câțiva ani, dar care a avut o evoluție rapidă și periculoasă. Potrivit conf. dr. Gabriel Adrian Popescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Balș" din București, aici, în anul 2010, au fost 20 de cazuri de infecții cu Clostridium difficile, în 2011 - aproape 140 de cazuri și 10 decese, în 2012 - aproape 440 de cazuri și 11 decese, iar în 2013 - peste 500 de cazuri și 8 decese, potrivit libertatea.ro. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.829 secunde