Persoanele înalte prezintă risc crescut pentru cancer

864
Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Sungkyunkwan din Coreea de Sud sunt de părere că înălțimea influențează riscul de cancer.
Femeile care depășesc 1,75 m înălțime sunt mai predispuse să sufere de cancer de sân. Una dintre posibilele explicații este că hormonii care influențează înălțimea femeii pot provoca și creșterea cantității de țesut din canalele galactofore, o rețea care transportă laptele în sâni.
Cele mai multe tumori ale sânului apar din cauza acestui țesut și, cu cât numărul de canale este mai mare, crește și riscul de cancer la sân.
Riscul de cancer de prostată este mai mare la bărbații care depășesc 1,85 m înălțime, conform unui studiu efectuat la Spitalul Brigham din Boston. Pe o perioadă de 12 ani, 22.000 de bărbați au fost monitorizați și a fost descoperit că aceia care depășesc 1,85 m înălțime prezintă un risc cu 59% mai mare de a suferi de cancer de prostată față de cei cu o înălțime de 1,70 m.
Rezultatele unui studiu efectuat de Universitatea Bristol au sugerat că 10 cm în plus la înălțime sunt asociați cu o creștere de 6% a riscului de a face cancer. Una dintre explicațiile găsite de oamenii de știință o reprezintă implicația factorilor de creștere. Bărbații înalți au un nivel crescut de insulină, factor de creștere, iar un nivel mare de insulină este asociat cu riscul crescut de cancer de prostată.
Bărbați cu o înălțime de peste 1,85 m și femeile care depășesc 1,70 m sunt mai predispuși cancerului pancreatic. Cercetătorii au găsit explicația în faptul că hormonii și ceilalți factori implicați în creștere pot influența dezvoltarea anormală a celulelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2829 secunde