Persoanele scunde, predispuse cancerului stomacal

405
Mai mulți cercetători au ajuns la concluzia că anumite afecțiuni au legătură cu înălțimea, cu lungimea picioarelor, dar și cu circumferința capului.
Bărbații mici de statură, sub 1,70 metri, sunt mai predispuși la infarct față de cei care depășesc 1,85 metri, este părerea cercetătorilor de la Universitatea Harvard. Bărbații înalți prezintă un risc cu aproximativ 35% mai scăzut de a suferi un infarct.
Un alt studiu efectuat de americani a descoperit că bărbații scunzi prezintă un risc cu 60% mai mare de a suferi de infarct, față de cei înalți. Una dintre teoriile oferite de specialiști este că bărbații scunzi au artere mai subțiri, care se pot bloca din cauza depozitelor de grăsimi, ducând la infarct.
Persoanele scunde sunt mai predispuse la cancer stomacal, pentru că afecțiunea este provocată de infecția cu Helicobacter pylori, bacterie asociată, de asemenea, și cu ulcerul stomacal. Specialiștii de la Universitatea Bristol cred că bacteria poate încetini dezvoltarea în copilărie.
Înălțimea și lungimea picioarelor poate influența riscul de hi-pertensiune, atât la bărbați cât și la femei. Un studiu efectuat de cercetătorii britanici a urmărit evoluția a 3.000 de persoane încă de la naștere și a descoperit că dacă picioarele sunt lungi scade riscul de hipertensiune.
Circumferința mică a capului poate indica un risc ridicat de demență. Într-un studiu efectuat pe femei cu vârste înaintate a fost observat că doar o cincime dintre cele cu o circumferință mare a capului (57 - 58 de centimetri) prezentau semne de demență, față de 70% dintre cele cu o circumferință a capului mai mică (51 - 52 de centimetri). Una dintre explicații constă în faptul că un cap mare poate prezenta un număr crescut de celule nervoase.
Dacă ai degetele lungi, prezinți un risc crescut pentru autism, ADHD, boli mentale sau depresie. Lungimea degetelor este corelată cu schimbările hormonale care au loc în uter, când se dezvoltă fătul. Se crede că un inelar lung reprezintă un semn că fătul a fost expus unui nivel ridicat de testosteron, pe când un arătător lung indică prezența estrogenului, hormon feminin. Afecțiunile asociate cu un inelar lung sunt autismul și ADHD, iar cele asociate cu un arătător lung includ depresia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8721 secunde