Pesarul vaginal, indicat în cazul femeilor care experimentează disfuncții sexuale

259
Pesarul vaginal, indicat în cazul femeilor care experimentează disfuncții sexuale - fond-pesar-1695546592.jpg

Articole de la același autor

Pesarul vaginal este un dispozitiv medical detașabil utilizat pentru a trata diferite afecțiuni și tulburări ale zonei pelvine la femei. Devenit tot mai popular în ultimii ani, datorită beneficiilor sale în menținerea și restabilirea sănătății vaginului și a organelor pelvine, dispozitivul ajută, în special, femeile afectate de prolapsul organelor pelvine sau care se confruntă cu incontinență de stres. Atenție, însă! Implementarea unui pesar vaginal nu influențează relațiile sexuale și nu protejează de o eventuală infecție cu transmitere sexuală.

De cele mai multe ori, pesarul vaginal poate fi folosit pentru a trata prolapsul vaginal, o afecțiune caracterizată prin prolapsul organelor pelvine, care ajung să exercite presiune asupra peretelui vaginal și pot chiar să fie vizibile în exteriorul vaginului, pe fondul slăbirii mușchilor și ligamentelor pelvine. Potrivit dr. Mihai Teodorescu, dispozitivul ajută la susținerea și menținerea organelor pelvine în poziția corectă, reducând simptomele precum senzația de greutate în zona pelviană sau disconfortul în timpul actului sexual.

Totodată, pesarul vaginal poate fi folosit pentru tratarea incontinenței urinare, o afecțiune în care există scurgeri de urină involuntare. Prin susținerea structurilor pelvine și menținerea presiunii corecte în zona vezicii urinare, pesarul vaginal poate ajuta la reducerea scurgerilor de urină și la îmbunătățirea controlului vezicii urinare. În același timp, poate fi recomandat în cazul femeilor care experimentează disfuncții sexuale, cum ar fi dispareunia (durere în timpul actului sexual) sau vaginismul (contracții involuntare ale mușchilor vaginali care împiedică penetrarea). În plus, pesarul vaginal poate ajuta la relaxarea mușchilor pelvini și la reducerea disconfortului. Cu toate acestea, la momentul actual nu există suficiente studii care să susțină utilizarea acestuia pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

„Înainte de a-l utiliza, este esențial să consultați un medic ginecolog, care poate evalua afecțiunea de care suferiți și vă poate recomanda dimensiunea și tipul potrivit de pesar vaginal pentru propriile nevoi specifice. După examenul vaginal, medicul va estima dimensiunea și tipul potrivit. Procedura de inserare în vagin durează câteva minute. De asemenea, este recomandat să vă întoarceți la medic pentru verificări și ajustări periodice ale pesarului vaginal. Înțelegerea modului corect de inserare, utilizare și eliminare a micului aparat vaginal este esențială. Ca urmare, asigurați-vă că sunteți bine informată cu privire la tehnicile corecte și că înțelegeți potențialele riscuri și complicații asociate utilizării lui. În cazul anumitor tipuri de pesare vaginale, poate fi necesară îndepărtarea dispozitivului în timpul actului sexual”, a precizat medicul. Mare atenţie! Pentru a preveni infecțiile și iritațiile, este important să mențineți o igienă adecvată în timpul utilizării lui. Spălați-vă pe mâini înainte și după manipularea dispozitivului, curățați pesarul cu soluții dezinfectante speciale și urmați instrucțiunile medicului în privința igienei vaginale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde